728 x 90

Новият Nissan LEAF – с аеродинамика вдъхновена от авиацията

    Nissan продължи да разкрива част от информацията за следващото поколение LEAF. Този път японците разказаха за аеродинамиката на електрическата машина, която е била силно вдъхновена от авиацията. Инженерите на марката са постигнали на практика нулево повдигане на машината от въздушната струя, минаваща под каросерията, като това има положително влияние както върху разхода на гориво, така

    Nissan продължи да разкрива част от информацията за следващото поколение LEAF. Този път японците разказаха за аеродинамиката на електрическата машина, която е била силно вдъхновена от авиацията.

    Инженерите на марката са постигнали на практика нулево повдигане на машината от въздушната струя, минаваща под каросерията, като това има положително влияние както върху разхода на гориво, така и върху пътното поведение.

    Nissan все още не казва какъв ще е коефициентът на челно въздушно съпротивление, но предишният LEAF имаше впечатляваща стойност от едва 0.28 – очаква се тя да бъде свалена поне до 0.26. Японците се хвалят и с добрата си работа по редуцирането на шума от вятъра при движение с висока скорост, като освен това посочват, че страничните накланяния също са максимално редуцирани.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт