728 x 90

V12 двигател за кросоувъра на Aston Martin

V12 двигател за кросоувъра на Aston Martin

Появата на модела DBX ще отбележи навлизането на Aston Martin на пазара на кросоувърите, който година след година продължава да расте. Премиерата на DBX е насрочена за края на 2018 година, а продажбите започват в началото на 2019. DBX ще е първият изцяло електрически модел в гамата на Aston Martin, но няма да е само

Появата на модела DBX ще отбележи навлизането на Aston Martin на пазара на кросоувърите, който година след година продължава да расте. Премиерата на DBX е насрочена за края на 2018 година, а продажбите започват в началото на 2019.

DBX ще е първият изцяло електрически модел в гамата на Aston Martin, но няма да е само в този вариант.

Според изданието Wales Online, DBX ще се предлага в пет различни варианта, що се отнася до задвижването с двигател с вътрешно горене. Дори вече е почти сигурно, че първата производствена серия на DBX ще е само с конвенционален двигател, което ще е сериозна разлика в сравнение с концептуалния модел, който беше изцяло електрически.

Най-вероятно в гамата на DBX ще попадне идващият от AMG 4-литров V8 мотор с две турбини и 503 конски сили, както и 5,2-литровият V12 мотор на марката с мощност 600 конски сили и 700 Nm максимален въртящ момент. Малко по-късно ще се появи хибриден вариант на DBX и едва след това – електрическият.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт