728 x 90

Skoda възражда Felicia като електрически хечбек

Skoda възражда Felicia като електрически хечбек

Ръководството на Skoda е решило да възроди легендарния модел Felicia, но този път като електрически хечбек. Новата фелиция ще се казва Felicia E, твърди британското издание AutoExpress. Екологичната кола ще се сглобява на модулната платформа MEB, която ще е основата и на серийната версия на Volkswagen I.D. По габарити Felicia E ще е сходна с

Ръководството на Skoda е решило да възроди легендарния модел Felicia, но този път като електрически хечбек. Новата фелиция ще се казва Felicia E, твърди британското издание AutoExpress.

Екологичната кола ще се сглобява на модулната платформа MEB, която ще е основата и на серийната версия на Volkswagen I.D. По габарити Felicia E ще е сходна с Rapid Spaceback, но вътре ще има място почти колкото супърб.

На шасито MEB чешката компания ще прави и електрически кросоувър, който ще бъде разположен като големина между Karoq и Kodiaq. Всъдеходът ще се казва Amiq, Eliaq или Anuq.

Електрическата джипка ще разполага с електрически мотор с мощност 300 консик сили, а с едно зареждане на батериите ще минава до 500 км. това ще е и най-скъпия модел в историята на чешкия производител.

Skoda също така ще пусне на пазара и електрическо купе с 4 врати, което ще има два мотора с мощност над 300 коня. Колата ще се появи първо в Китай и то през 2025 г.

В края на следващата година на пазара трябва да се появи хибридна плъг-ин версия на Superb, както и изцяло електрически градски Citigo.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт