728 x 90

И Германия може да се откаже от дизела и бензина

    Германия трябва да последва примера на другите европейски държави и в един момент също да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили. Това заяви канцлерът Ангела Меркел и това е първият случай, в който тя открито заявява, че дните на двигателите с вътрешно горене са преброени. Германия е най-големият автомобилен пазар в Европа и

    Германия трябва да последва примера на другите европейски държави и в един момент също да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили. Това заяви канцлерът Ангела Меркел и това е първият случай, в който тя открито заявява, че дните на двигателите с вътрешно горене са преброени. Германия е най-големият автомобилен пазар в Европа и сега преживява собствен „Дизелгейт” заради обвиненията срещу луксозните германски марки, а отскоро тече разследване и наFord Mondeo.

    „Не искам да посочвам точно годината, в която да влезе в сила тази забрана – обясни Меркел. – За Великобритания и Франция това е 2040 година и аз смятам, че това е правилният подход.”

    Меркел се бори за четвърти мандат да ръководи Германия, а съдбата на автомобилния сектор в Германия, който осигурява 800 000 работни места е важна тема за предстоящите на 24 септември избори.

    В същото време политиците започнаха все по-остро да атакуват шефовете на големите автомобилни компании, че не намират правилния изход от неугасващия скандал с измамите при отчитането на вредните емисии, отделяни от дизеловите двигатели.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт