728 x 90

Създателят на Ferrari Enzo показва нов модел

Създателят на Ferrari Enzo показва нов модел

Дизайнерът, ръководил екипа на Pininfarina при създаването на Ferrari 599 и Enzo, Кен Окуяма е готов да представи новия си модел, по който е работил почти една година. През август миналата година Окуяма представи спийдстъра Kode57 Enji, изграден на базата на 599, като автомобилът получи и двигателя на италианската кола – 6-литров V12 мотор, доработен

Дизайнерът, ръководил екипа на Pininfarina при създаването на Ferrari 599 и Enzo, Кен Окуяма е готов да представи новия си модел, по който е работил почти една година.

През август миналата година Окуяма представи спийдстъра Kode57 Enji, изграден на базата на 599, като автомобилът получи и двигателя на италианската кола – 6-литров V12 мотор, доработен от Novitec, като мощността му стана 702 конски сили, а максималният въртящ момент – 641 Nm. Автомобилът беше оценен на 2,5 милиона долара.

Сега идва Kode 0, който ще дебютира в петък в рамките на фестивала The Quail Motorsports Gathering в Калифопния. Все още няма никаква информация за новия автомобил. Единственото, което Окуяма прави до момента, е да публикува тийзъри на новата кола.

Кен Окуяма е роден през 1959 година в Япония и е работил за Porsche, General Motors и Pininfarina.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт