728 x 90

Ford патентова свалящ се волан

Ford патентова свалящ се волан

Ford направи още една крачка към автономните автомобили, след като подаде заявка за патент на свалящ се волан и педали. Според обяснението на компанията, воланът ще се използва при развитието на автономните коли и най-вероятно ще се предлага като опция при желание от страна на клиентите. Според Ford воланът ще е с физическа връзка с

Ford направи още една крачка към автономните автомобили, след като подаде заявка за патент на свалящ се волан и педали. Според обяснението на компанията, воланът ще се използва при развитието на автономните коли и най-вероятно ще се предлага като опция при желание от страна на клиентите.

Според Ford воланът ще е с физическа връзка с управлението, но е възможно и използването на технологията steer-by-wire, която обаче е по-скъпа. Естествено, свалящият се волан и разглобяемият комплект педали ще могат много бързо да се монтират обратно. Воланът е с еърбег, като има и един предвиден до арматурното табло.

Интересното е, че заявката за този патент е подадена в началото на 2016 година, така че ако предположим, че компаниите не дават цялата информация за развитието на автономните им технологии, ще сме по-близо до целта. Но се очаква това конструктивно решение да се появи заедно със серийните автономни автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт