728 x 90

FCA се съюзява с BMW и Intel

FCA се съюзява с BMW и Intel

FCA се включва в съюза на BMW, Intel и Mobileye, създаден за развитие на автономни автомобили, който беше обявен миналата година. Целта на съюза е разработването на автономни технологии от трето поколение, както и от четвърто и пето (при него няма да има нужда от волан и педали в автомобила). От BMW вече обявиха, че

FCA се включва в съюза на BMW, Intel и Mobileye, създаден за развитие на автономни автомобили, който беше обявен миналата година. Целта на съюза е разработването на автономни технологии от трето поколение, както и от четвърто и пето (при него няма да има нужда от волан и педали в автомобила).

От BMW вече обявиха, че планират да внедрят първите серийни технологии, дело на съюза, в автомобилите на баварците, които ще влязат в производство през 2021 година.

Другата основна цел е намаляване на разходите за развитие и внедряване на новите технологии, като до края на годината трябва да започнат изпитания 40 прототипа с такива технологии.

Интересното е, че FCA вече участва в подобен проект заедно с подразделението на Google – Waymo, което разработва такива технологии. Тук целта е създаването на системи за автономно придвижване, които ще се предлагат с автомобилите Chrysler.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт