728 x 90

Nikola създаде електрическо UTV с мощност 555 конски сили

Nikola Powersports обяви серийните спецификации на 4-местното UTV Nilola Zero – изцяло електрическо возило, което ще се предлага в два варианта на мощност – 415 и 555 конски сили. Излишно е да казваме, че втората версия ще е най-мощното електрическо UTV в света. Zero ще се предлага с три варианта на батерията – с капацитет

Nikola Powersports обяви серийните спецификации на 4-местното UTV Nilola Zero – изцяло електрическо возило, което ще се предлага в два варианта на мощност – 415 и 555 конски сили. Излишно е да казваме, че втората версия ще е най-мощното електрическо UTV в света.

Zero ще се предлага с три варианта на батерията – с капацитет 75, 100 и 125 kWh, като с последната пробегът на машината със задвижване 4х4 ще е над 320 километра.

Все още обаче най-мощната версия няма цена, като се знае, че вариантът с 415 конски сили ще стартира от 35 000 долара на американския пазар.

Първото събитие за дилъри и потенциални клиенти за представянето на Zero е предвидено за декември – в Сейнт Джордж, Юта, а първите бройки ще са при дилърите от януари 2018 година.

„Nikola Zero ще е първото UTV в света в ABS система, която ще се предлага като опция, отделно от това машината ще е с тръкшън контрол и векторно насочване на въртящия момент – обясни Тревър Милтън, главен изпълнителен директор на Nikola. – Положихме много усилия, за да получим разрешение за експлоатация на обществените пътища на Zero, но се справихме отлично с тази трудна задача.”

Милтън обеща и „страхотно ускорение” – 3,9 секунди от 0 до 96 км/ч с четири човека на борда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт