728 x 90

Канцлерът Меркел критикува германските компании

    Германският канцлер Ангела Меркел отново критикува големите автомобилни компании в страната, този път заради бонусите и премиите, които са получили шефовете им, въпреки набиращия скорост скандал за нивата на вредните емисии, стартирал през 2015 година с „Дизелгейт” на Volkswagen. Става въпрос за бонуси в размери на милиони евро и според Меркел, това не е честно.

    Германският канцлер Ангела Меркел отново критикува големите автомобилни компании в страната, този път заради бонусите и премиите, които са получили шефовете им, въпреки набиращия скорост скандал за нивата на вредните емисии, стартирал през 2015 година с „Дизелгейт” на Volkswagen.

    Става въпрос за бонуси в размери на милиони евро и според Меркел, това не е честно.

    „Не, не мисля, че това е честно – заяви Меркел пред вестник Bild в интервю, излъчено на живо в интернет. – Не знам как автомобилната индустрия ще отговори на тази критика.

    „Всички големи автомобилни компании в Германия имат надзорни съвети, в които участват и представители на профсъюзите, така че те би трябвало да са по-чувствителни към милионните бонуси за шефовете.”

    Според канцлера на Германия, решението за това дали да има таван на бонусите и премиите на частните компании, не зависи от политиците.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт