728 x 90

Ferrari Portofino каза сбогом на California T

През 2008 година Ferrari върна в употреба името California, а около шест години по-късно добави буквата Т към него, обозначаваща наличието на турбо. Днес италианците решиха да оставят названието в историята, като представиха наслендика на California – Portofino, който е не просто фейслифт на возилото. Ferrari обяснява, че структурата на спортната кола е била променена

През 2008 година Ferrari върна в употреба името California, а около шест години по-късно добави буквата Т към него, обозначаваща наличието на турбо.

Днес италианците решиха да оставят названието в историята, като представиха наслендика на California – Portofino, който е не просто фейслифт на возилото.

Ferrari обяснява, че структурата на спортната кола е била променена и сега тя е по-здрава и по-лека от своя предшественик. Освен това, 4.0-литровият 8-цилиндров битурбо мотор е бил доработен и сега развива максимална мощност от 600 к.с. – 40 к.с. повече от преди.

Благодарение на по-ниското тегло и по-високата мощност, ускорението от място до 100 км/ч отнема с 0.1 секунди по-малко или точно 3.5 секунди. Максималната скорост е 320 км/ч.

Официалният дебют на Portofino е насрочен за изложението във Франкфурт в средата на септември.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт