728 x 90

Електрическите коли на Skoda няма да са в отделен бранд

Електрическите коли на Skoda няма да са в отделен бранд

Skoda възнамерява буквално да залее пазара с електрически автомобили от различни класове, като това ще почне да се случва от началото на следващото десетилетие. За разлика от матерната компания Volkswagen, чехите няма да сформират свой суббранд, който да продава въпросните еко возила. Вместо това, продуктовият мениджър на Skoda Гуидо Хаак потвърди за Autocar, електромобилите ще

Skoda възнамерява буквално да залее пазара с електрически автомобили от различни класове, като това ще почне да се случва от началото на следващото десетилетие.

За разлика от матерната компания Volkswagen, чехите няма да сформират свой суббранд, който да продава въпросните еко возила.

Вместо това, продуктовият мениджър на Skoda Гуидо Хаак потвърди за Autocar, електромобилите ще се лансират заедно с конвенционалните модели на марката, като Octavia, Fabia, Karoq и т.н.

Началото на електрическото бъдеще за Skoda ще бъде дадено с плъг-ин версия на Superb, която ще видим може би до около година. След това на пазара ще бъде пусната изцяло електрическа модификация на Citigo.

Първият модел на бранда, създаден специално като EV на специалната платформа MEB, ще видим най-вероятно през 2020 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт