728 x 90

Изтекоха официални снимки на новия Porsche Cayenne

Изтекоха официални снимки на новия Porsche Cayenne

Британското издание AutoExpress разпространи първи снимки на изцяло новото трето поколение Porsche Cayenne. Все още не е ясно от къде идват изображенията, но е сигурно, че са официални. Както се и очакваше, визията на модела не е сериозно променена. Подобно на Panamera, новият Cayenne залага на еволюционен подход, а не на революционен такъв. Най-сериозни промени

Британското издание AutoExpress разпространи първи снимки на изцяло новото трето поколение Porsche Cayenne. Все още не е ясно от къде идват изображенията, но е сигурно, че са официални.

Както се и очакваше, визията на модела не е сериозно променена. Подобно на Panamera, новият Cayenne залага на еволюционен подход, а не на революционен такъв.

Най-сериозни промени спрямо предшественика има в предната част, където откриваме по-изразителна броня с по-големи отвори за въздух. 

Интериорът пък е доминиран от нов голям централен дисплей, който ще се използва за контрол на навигационната и аудио системите, както и за други функции и настройки на автомобила.

Продажбите на модела ще започнат преди края на годината, а традиционно той ще се предлага с V6 и V8 турбо мотори, като сред тях би трябвало да има и дизелово предложение. По информация на Car and Driver oбаче, то няма да бъде достъпно поне в началото.

Причината е, че немците искат да изчакат шума около Дизелгейт от премине и чак тогава да пуснат дизеловия си Cayenne. В момента все още актуалното поколение на модела не се предлага с нафтов агрегат в Германия, тъй като местното правителство наложи забрана върху него.

Напълно възможно е новият дизелов Cayenne да е последният по рода си, тъй като Porsche възнамерява да смени технологията с електрифицирани агрегати в началото на следващото десетилетие.

След онлайн премиерата си на 29 август, 2018 Cayenne ще се появи пред публика и по време на изложението във Франкфурт в средата на следващия месец.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт