728 x 90

Най-накрая официално: Трето поколение Porsche Cayenne (ОБНОВЕНА С МНОГО ВИДЕО)

След редица шпионски снимки и изтекли изображения, най-накрая можем да видим официално третото поколение на Porsche Cayenne. Машината дебютира на специално събитие в Германия, а след по-малко от месец ще направи своята публична премиера на изложението във Франкфурт. Cayenne несъмнено е един от най-важните модели в съвременната история на марката. От лансирането си през 2002

След редица шпионски снимки и изтекли изображения, най-накрая можем да видим официално третото поколение на Porsche Cayenne. Машината дебютира на специално събитие в Германия, а след по-малко от месец ще направи своята публична премиера на изложението във Франкфурт.

Cayenne несъмнено е един от най-важните модели в съвременната история на марката. От лансирането си през 2002 година, джипката е продала над 760 000 бройки, като за сравнение 911 достигна кота един милион доставки повече от половин век след пускането си.

Както се и очакваше, визията на модела не е сериозно променена. Подобно на Panamera, новият Cayenne залага на еволюционен подход, а не на революционен такъв.

Най-сериозни промени спрямо предшественика има в предната част, където откриваме по-изразителна броня с по-големи отвори за въздух. 

Немците се хвалят, че всички екстериорни панели са направени от алуминий, както и "на практика всички детайли по окачването."

Интериорът пък е доминиран от нов голям централен дисплей, който ще се използва за контрол на навигационната и аудио системите, както и за други функции и настройки на автомобила.

Базов мотор за модела ще бъде 3.0 V6 бензин с 340 к.с., докато над него, колкото и изненадващо да звучи, стои по-малък 2.9-литров агрегат с 440 к.с. Предстои да бъдат анонсирани и още бензинови, както и дизелови мотори.

Продажбите на модела в Европа ще започнат преди края на тази година, а в САЩ колата ще се появи догодина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт