728 x 90

Porsche обмисля сериен хардкор модел

Вдъхновен от успеха на лимитираната серия 911 R, Porsche възнамерява да пусне на пазара нов екстремен модел, насочен към крайните фенове на марката, но в далеч по-голяма серие. От 911 R бяха произведени само 991 бройки, като всички те имаха супер олекотена конструкция, двигател без турбо и ръчна скоростна кутия. Информацията е била разкрита пред

Вдъхновен от успеха на лимитираната серия 911 R, Porsche възнамерява да пусне на пазара нов екстремен модел, насочен към крайните фенове на марката, но в далеч по-голяма серие.

От 911 R бяха произведени само 991 бройки, като всички те имаха супер олекотена конструкция, двигател без турбо и ръчна скоростна кутия.

Информацията е била разкрита пред Autocar от хора по високите етажи на Porsche по време на представянето на новия Cayenne. Засега не е ясно дали новият хардкор модел ще се базира на сегашното поколение 911 или ще бъде изчакана следващата генерация.

Немците ще последват вече доказалата се концепция за опростяване на спортния автомобил, като теглото ще бъде намалено с премахването на различни екстри. При 911 R дори алуминиевото лого на предния капак беше сменено с лепенка, за да бъдат спестени още няколко грама тегло.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт