728 x 90

Evora GT430 Sport – най-бързият Lotus в историята

Evora GT430 Sport – най-бързият Lotus в историята

В момент, в който Lotus е силно ангажиран с административни дела покрай преминаването си в редиците на китайския производител Geely, надали някой е очаквал поредната специална модификация от британската компания. Тя обаче е готова с още по-бърза машина, която ще видим на изложението във Франкфурт. Всъщност, Evora GT430 Sport е най-бързата серийна кола, правена някога

В момент, в който Lotus е силно ангажиран с административни дела покрай преминаването си в редиците на китайския производител Geely, надали някой е очаквал поредната специална модификация от британската компания.

Тя обаче е готова с още по-бърза машина, която ще видим на изложението във Франкфурт. Всъщност, Evora GT430 Sport е най-бързата серийна кола, правена някога от марката.

Болидът за шосейно използване се задвижва от 3.5-литров мотор, чиято мощност е 430 к.с. Сериозната сила осигурява спринт от покой до 100 км/ч в рамките на само 3.6 секунди.

За тази бързина спомага работата на оптимизирана автоматична скоростна кутия с шест предавки, както и много ниското тегло на машината – 1248 килограма.

Максималната скорост е 315 километра в час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт