728 x 90

Bugatti Chiron счупи рекордите – 0-400-0 км/ч за 42 секунди! (+видео)

Bugatti може да няма нови коли за изложението във Франкфурт, но от френската марка решиха да използват шума около салона, за да покажат на света колко в действителност бърз е техния Chiron. Тук не става въпрос за рекорд за най-висока скорост, какъвто очакваме догодина, а за нещо далеч по-интересно. Chiron e способен да ускори от

Bugatti може да няма нови коли за изложението във Франкфурт, но от френската марка решиха да използват шума около салона, за да покажат на света колко в действителност бърз е техния Chiron.

Тук не става въпрос за рекорд за най-висока скорост, какъвто очакваме догодина, а за нещо далеч по-интересно. Chiron e способен да ускори от място до 400 км/ч и отново да закове до 0 км/ч в рамките на невероятните 41.96 секунди.

Ускорителната част от упражнението отнема на болида точно 32.6 секунди, като за целта са необходими 2.6-километрово трасе. Останалите около десетина секунди са за спирането до пълен покой в рамките на 491 метра.

Зад волана на машината по време на рекорда е не кой да е, а бившият пилот от Формула 1 и победител в Indy 500 – Хуан Пабло Монтоя. 

Французите вече са продали около 300 бройки от общия тираж от 500 копия на хиперколата с 1500 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт