728 x 90

Компания от Тайван създава съперник на Model S

Компания от Тайван създава съперник на Model S

Тайванската компания Thunder Power представи на салона във Франкфурт концептуален кросоувър, както и предсерийната версия на електрическия седан TP-01. Плановете на компанията са да започне производството на TP-01, който трябва да е конкуренция на Tesla Model S. От Thunder Power обявиха, че за всички свои бъдещи модели ще използват модулна платформа, а в Германия компанията

Тайванската компания Thunder Power представи на салона във Франкфурт концептуален кросоувър, както и предсерийната версия на електрическия седан TP-01. Плановете на компанията са да започне производството на TP-01, който трябва да е конкуренция на Tesla Model S.

От Thunder Power обявиха, че за всички свои бъдещи модели ще използват модулна платформа, а в Германия компанията е поръчала алуминиева пространствена рама, която ще е с 40% по-лека от аналоговите решения.

Първият прототип на TP-01 дебютира преди две години във Франкфурт, като информацията тогава сочеше, че седанът ще се предлага в два варианта на мощност: 308 и 428 конски сили.

Сега обаче мощността е повишена – серийният вариант на модела ще е с 585 конски сили, а капацитетът на батерията ще е 125 kWh. С едно зареждане тайванският конкурент на Model S ще може да изминава до 650 километра, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема под 4 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт