728 x 90

Genesis G70 е компактният седан на корейците

Genesis G70 е компактният седан на корейците

Посрещнете чисто новия Genesis G70 – корейски лукс в компактни размери, който ще застане в основата на моделната гама на производителя. Инженерите и маркетинг специалистите на фирмата са заложили на 4- и 6-цилиндрови мотори, както и задно или двойно предаване, като по този начин позиционират седана директно срещу доказаните немски премиум модели в класа. Базовият

Посрещнете чисто новия Genesis G70 – корейски лукс в компактни размери, който ще застане в основата на моделната гама на производителя.

Инженерите и маркетинг специалистите на фирмата са заложили на 4- и 6-цилиндрови мотори, както и задно или двойно предаване, като по този начин позиционират седана директно срещу доказаните немски премиум модели в класа.

Базовият модел ще разполага с 2.0 турбо с 250 к.с., а на върха ще се намести V6 турбо агрегат с доста сериозните 365 к.с. Те ще осигуряват ускорение от място до 100 км/ч за само 4.6 секунди.

Когато моделът пристигне на европейския пазар, той ще получи и 2.2-литров дизел с 200 к.с., като този агрегат няма да бъде предлаган в САЩ.

Част от технологиите, които получава G70, са лаунч контрол, диференциал с ограничено приплъзване, torque vectoring и кормилен механизъм с променливо отношение.

Още детайли за колата ще станат ясни догодина, малко преди тя да влезе в производство и продажба. Все още не е ясно кога ще я видим в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт