728 x 90

Maserati ще облагороди два модела на Dodge

    Само в рамките на няколко месеца плановете за развитие на моделната гама на Dodge претърпяха интересно развитие. През февруари стана ясно, че бъдещите модели на американската марка ще използват платформата Giorgio на Alfa Romeo. Сега обаче става ясно, че изборът е паднал на ахритектурата, която ще се използва при създаването на новия Maserati Ghibli. Плановете

    Само в рамките на няколко месеца плановете за развитие на моделната гама на Dodge претърпяха интересно развитие. През февруари стана ясно, че бъдещите модели на американската марка ще използват платформата Giorgio на Alfa Romeo. Сега обаче става ясно, че изборът е паднал на ахритектурата, която ще се използва при създаването на новия Maserati Ghibli.

    Плановете на Dodge са повече от логични – през 2019 идва последния фейслифт на Challenger и Gharger, а следващото поколение на двата модела ще се появи през 2021 година. Това е моментът, в който въпросните два модела ще се „качат” на платформа, осигурена от Maserati. Дотогава Dodge ще поддържа интереса на клиентите със серия специални версии на актуалните автомобили.

    Другите модели на Dodge обаче ще си останат на платформата Giorgio, като това важи най-вече за Journey, чието следващо поколение ще се появи на американския пазар през 2019 година. Интересното е, че шефовете на FCA планират производството на Journey да е изцяло в Италия и това да е SUV моделът на марката, който ще е най-ориентиран в посока удоволствие от шофирането, като Journey ще получи и част от двигателите от гамата на Alfa Romeo Stelvio.

    Journey ще се предлага само във вариант с 5 места, което означава, че Durango ще е моделът, предназначен за клиентите, търсещи 7-местен вариант. Редизайнът на кросоувърът с три реда седалки ще е факт след по-малко от 2 години.

    Тъжната новина е, че в Dodge не предвиждат директни наследници на легендата Viper и седана Dart.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт