728 x 90

Citroen отлага новия C5

    През миналата година вицепрезидентът на PSA Максим Пика обеща, че новото поколение на Citroen C5 ще се появи през 2018 година. Но по време на салона във Франкфурт шефът на Citroen Линда Джонсън заяви, че новият модел ще излезе на пазара през 2020 година. Забавянето е свързано с факта, че заради отделянето на DS като

    През миналата година вицепрезидентът на PSA Максим Пика обеща, че новото поколение на Citroen C5 ще се появи през 2018 година. Но по време на салона във Франкфурт шефът на Citroen Линда Джонсън заяви, че новият модел ще излезе на пазара през 2020 година.

    Забавянето е свързано с факта, че заради отделянето на DS като самостоятелна марка, моделната гама на Citroen осезаемо оредя и сега трябва да бъде попълнена.

    Естествено, Citroen няма да предложи преки заместници на DS3 и DS4, но идеята е, че марката ще разшири гамата си.

    Вече беше представен кросоувърът от средния клас C5 Aircross, който се продава в Китай, а догодина ще стигне и до Европа.

    Що се отнася до новия С5, то той ще използва идеи и вдъхновение от концептуалния CXperience, който дебютира миналата година.

    Новият модел ще е изграден върху новата модулна платформа на PSA EMP2, а заедно с последния С5, чието производство във Франция беше прекратено на 1 юни, в историята отива и хидропневматичното окачване Hydractive.

    Все пак, модернизиран вариант на второто поколение на C5 все още се предлага, но само в Китай и само с конвенционално окачване.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт