728 x 90

Китайски дизайн за Honda

Китайски дизайн за Honda

Honda представи новия си дизайнерски център в Китай на автомобилното изложение в Циндао, като това звено е съвсем ново в структурата на японския гигант и все още не може да се похвали с много разработки. Всъщност, засега те са две – базираните на модела City автомобили, разработени за китайския пазар – седанът Crider и лифтбекът

Honda представи новия си дизайнерски център в Китай на автомобилното изложение в Циндао, като това звено е съвсем ново в структурата на японския гигант и все още не може да се похвали с много разработки. Всъщност, засега те са две – базираните на модела City автомобили, разработени за китайския пазар – седанът Crider и лифтбекът Gienia. Сега обаче нещата ще се променят, тъй като китайският център на Honda вече е част от мрежата дизайнерски центрове на компанията, обхващаща цял свят.

Китайците ще участват в разработването на модели за другите пазари, но първата им задача ще е създаването на автомобили за местния им пазар. А екипът вече представи концептуалния Honda Design C 001.

Пропорциите и формите на седана поразително приличат на идеите, заложени в новото поколение на серийния Honda Accord, като моделът беше представен преди два месеца в Щатите.

Засега Honda Design C 001 е само макет, концептът няма интериор, нито механика. Но да не забравяме, че догодина трябва да се появи моделът Accord за китайския пазар и тогава със сигурност ще ни напомни за C 001, който дебютира сега в Циндао.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт