728 x 90

Dyson обеща електромобили с рекорден пробег

    Намеренията на производителя на прахосмукачки Dyson да произвежда електромобили не бяха приети особено сериозно от част от автомобилната индустрия, но това може да се окаже грешка. Сега обаче шефът на компанията Макс Конзе заяви пред списание Wired, че пробегът на електромобилите на Dyson ще е от 50 до 100% от максималния, който достигат другите такива

    Намеренията на производителя на прахосмукачки Dyson да произвежда електромобили не бяха приети особено сериозно от част от автомобилната индустрия, но това може да се окаже грешка. Сега обаче шефът на компанията Макс Конзе заяви пред списание Wired, че пробегът на електромобилите на Dyson ще е от 50 до 100% от максималния, който достигат другите такива машини на пазара.

    Той не пожела да направи повече уточнения, но все пак трябва да се има предвид, че в момента на пазара може да се намерят скъпи електромобили с пробег от почти 600 километра с едно зареждане. Така че, намеренията на Dyson са повече от амбициозни.

    Основателят на компанията сър Джеймс Дайсън заяви в края на септември, че планира да инвестира 2 милиарда лири в създаването на електромобила на компанията и батериите за него и беше категоричен, че „Dyson ще извърви собствен път, ще създаде автомобил от нулата, няма да влиза в партньорство с други компании, няма да купува ключови детайли и няма да ползва аутсорсинг в производството.”

    Проектът на Dyson за създаването на електромобил е стартирал преди две години и половина, но компанията все още не разполага с прототип. Серийното производство на електромобила обаче трябва да започне през 2020 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт