728 x 90

Aston Martin изкара ретро реплика на пистата (видео)

Aston Martin изкара ретро реплика на пистата (видео)

Aston Martin паказа първия протитип на възродения класически спортен автомобил DB4 GT – Continuation. От ретро репликата ще бъдат произведени едва 25 екземпляра. Всичките ще бъдат сглобени ръчно и ще са сертифицирани само за писта. Оригиналният модел DB4 GT се е произвеждал от 1959 до 1963 г, като от конвейра са излезли 75 машини, от

Aston Martin паказа първия протитип на възродения класически спортен автомобил DB4 GT – Continuation. От ретро репликата ще бъдат произведени едва 25 екземпляра. Всичките ще бъдат сглобени ръчно и ще са сертифицирани само за писта.

Оригиналният модел DB4 GT се е произвеждал от 1959 до 1963 г, като от конвейра са излезли 75 машини, от които осем са в пистовата модификация Lightweight. Именно тази версия Астъв мартин възражда.

Спортните коли ще са снабдени с V6 бензинов двигател с мощност 340 коня, който ще работи с 4-степенна ръчна скоостна кутия и заден диференциал с повишено триене. Теглото на колата ще е около 1,2 тона. Оригиналният DB4 GT се продава за над 3,4 милиона евро, а съвременният вариант ще струва два пъти по-малко.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт