728 x 90

Rinspeed: Едно шаси за много каросерии

Rinspeed: Едно шаси за много каросерии

Швейцарската компания Rinspeed представи новия си концептуален модел Snap, при който особеното е, че каросерията се отделя от шасито. Така платформата на Snap, която в компанията наричат „скейтборд”, може да носи различни каросерии, което ще е изключително добро решение за комерсиалните превозни средства. Друга особеност на Snap е, че след няколко години експлоатация платформата трябва

Швейцарската компания Rinspeed представи новия си концептуален модел Snap, при който особеното е, че каросерията се отделя от шасито.

Така платформата на Snap, която в компанията наричат „скейтборд”, може да носи различни каросерии, което ще е изключително добро решение за комерсиалните превозни средства.

Друга особеност на Snap е, че след няколко години експлоатация платформата трябва да бъде напълно утилизирана, като така се спестяват разходи за ремонти и възстановяване на скъпи компоненти.

Премиерата на Rinspeed Snap ще е през януари на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

По-рано подобна концепция представи и Chevrolet, като в този случай става въпрос за автономната платформа Surus, задвижвана от горивни клетки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт