728 x 90

Шефът на Tesla призна за две бензинови коли

Шефът на Tesla призна за две бензинови коли

Почитателите и враговете на шефа на Tesla Илон Мъск са на едно мнение по една тема – че той е напълно уверен, че бъдещето на автомобилите е електрическо. Както и по отношение на това, че Мъск е загърбил автомобилите, използващи конвенционално гориво – бензин или дизел. Това всъщност не е напълно вярно. Мъск призна в

Почитателите и враговете на шефа на Tesla Илон Мъск са на едно мнение по една тема – че той е напълно уверен, че бъдещето на автомобилите е електрическо. Както и по отношение на това, че Мъск е загърбил автомобилите, използващи конвенционално гориво – бензин или дизел.

Това всъщност не е напълно вярно. Мъск призна в Twitter, че притежава два бензинови автомобила, както и че ги използва от време на време, особено единият.

Първият е Ford Model T – легендата на американското автомобилостроене, като този модел години наред беше най-произвежданата кола в историята. Мъск заяви, че класиката му е подарена от негов приятел, който засега остава анонимен.

Другият „конвенционален” автомобил на Мъск е Jaguar E-Type от 1967 година, като предприемачът нарича британската кола „първата ми любов”.

Tesla произвежда само електромобили, като в момента гамата й включва три модела: луксозните Model S и Model X, както и достъпният електромобил Model 3, чието производство започна наскоро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт