728 x 90

Две уникални коли от McLaren за един клиент

Подразделението Special Operations (MSO) на McLaren представи два уникални супер автомобила: MSO R Coupe и MSO R Spider. И двете коли са създадени по поръчка на един клиент, който обаче остава в тайна. За основа на двата автомобила, подготвени от подразделението за ексклузивни разработки, е използван модела 650S. Моделът се задвижва от 3,8-литров V8 мотор

Подразделението Special Operations (MSO) на McLaren представи два уникални супер автомобила: MSO R Coupe и MSO R Spider. И двете коли са създадени по поръчка на един клиент, който обаче остава в тайна.

За основа на двата автомобила, подготвени от подразделението за ексклузивни разработки, е използван модела 650S. Моделът се задвижва от 3,8-литров V8 мотор с две турбини и има мощност 688 конски сили и 700 Nm въртящ момент. 650S ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималната му скорост е 333 км/ч.

В MSO са заложили основно на козметични промени – титанова изпускателна система, добавяне на нови аеродинамични елементи и промени в интериора, където се появява мултимедийна система IRIS и дисплей, който показва избраната от водача предавка.

През миналия месец MSO представи шест ексклузивни бройки на модела 570S, посветени на F1 XP GT Longtail – състезателната версия на легендарния спортен модел на McLaren от средата на 90-те години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт