728 x 90

1,3-литров мотор за С-класата на Mercedes

1,3-литров мотор за С-класата на Mercedes

Новата С-класа на Mercedes, която ще дебютира през пролетта на следващата година ще получи 1,3-литров бензинов двигател. Информацията обаче касае производството на модела за Китай, където колите на Mercedes се сглобяват от Beijing Benz и се предполага, че новият двигател ще е с турбо. Сега най-малкият мотор за С-класата за Китай е 1,6-литров с турбо

Новата С-класа на Mercedes, която ще дебютира през пролетта на следващата година ще получи 1,3-литров бензинов двигател. Информацията обаче касае производството на модела за Китай, където колите на Mercedes се сглобяват от Beijing Benz и се предполага, че новият двигател ще е с турбо.

Сега най-малкият мотор за С-класата за Китай е 1,6-литров с турбо и мощност 156 конски сили, с който се предлага С180. На европейския пазар присъства версията С160 със същия двигател, но с мощност 129 конски сили.

Все още няма информация дали новият 1,3-литров двигател ще стигне и до Стария континент или ще бъде използван само в Китай заради особеностите на местното облагане на луксозните автомобили – там за намаляване на данъците се свива работният обем, а не мощността на двигателите.

Сега най-малкият мотор на Mercedes е 1,5-литров турбодизел, който се предлага с А- и В-класата, CLA, GLA и Citan, но всъщност това е 1,5-литровият dCi на Renault.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт