728 x 90

Китайска марка се отказа от двигателите с вътрешно горене

    Китайската автомобилна компания Chongqing Changan на практика е непозната на европейския пазар. Но това може скоро да се промени, тъй като марката обяви, че до 2025 година ще прекрати производството на автомобили с бензинови и дизелови мотори и ще лансира само електромобили или такива с горивна клетка. Новата стратегия на Changan ще бъде подкрепена от

    Китайската автомобилна компания Chongqing Changan на практика е непозната на европейския пазар. Но това може скоро да се промени, тъй като марката обяви, че до 2025 година ще прекрати производството на автомобили с бензинови и дизелови мотори и ще лансира само електромобили или такива с горивна клетка.

    Новата стратегия на Changan ще бъде подкрепена от инвестиция в размер на 15,1 милиарда долара, но засега липсва информация за какво точно ще бъде изхарчена тази впечатляваща сума пари.

    Информацията е на агенция Reuters, която добави, че решението на Changan е било продиктувано от новата политика на китайските власти да намалят нивата на вредните емисии, отделяни в атмосферата, тъй като цялата страна има сериозен проблем с мръсния въздух.

    Друга китайска компания – Geely, вече обяви, че от 2019 година спира разработването на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене. Но пък гигантът BAIC засега няма планове да се отказва от конвенционалните бензинови и дизелови мотори.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт