728 x 90

VW обмисля да възроди военна джипка като електрически автомобил

Volkswagen разглежда различни модели от миналото си, които може да бъдат възродени върху новата платформа на марката за електрически превозни средства МEB. Една от опциите е т.нар. Kubelwagen, който VW създава като лек военен автомобил по време на Втората Световна Война. Машината след това получава и своя цивилна версия, която се продава под различни имена

Volkswagen разглежда различни модели от миналото си, които може да бъдат възродени върху новата платформа на марката за електрически превозни средства МEB.

Една от опциите е т.нар. Kubelwagen, който VW създава като лек военен автомобил по време на Втората Световна Война. Машината след това получава и своя цивилна версия, която се продава под различни имена на различните пазари по света.

Новата идея на немците е да създадат лека и здрава конструкция, която да помещава изцяло електрическо задвижване. Дизайнът ще бъде вдъхновен от ретро возилото, по подобие на успешния проект Citroen e-Mehari.

Първият модел на архитектурата MEB, който ще предшества малката открита джипка, ще бъде отново ретро машина – серийна версия на I.D. Buzz, която ще е въдхновена от класическия Microbus.

На този етап не са ясни намеренията на Volkswagen към Beetle – модел, който получи две съвременни поколения след класическата си версия. Възможно е да видим и трета генерация, която също да премине изцяло към електрическа енергия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт