728 x 90

Zagato възражда Iso Rivolta в Токио

Zagato възражда Iso Rivolta в Токио

Zagato показа IsoRivolta Vision Gran Turismo, като посетителите на изложението в Токио ще могат да видят концепта, а тези, които играят Gran Turismo Sport ще могат и да „покарат” колата. Оригиналният Iso Rivolta от 60-те години на миналия век е автомобил тип Grand Touring Coupe, отличаващ се с красив дизайн на Bertone и задвижван от

Zagato показа IsoRivolta Vision Gran Turismo, като посетителите на изложението в Токио ще могат да видят концепта, а тези, които играят Gran Turismo Sport ще могат и да „покарат” колата.

Оригиналният Iso Rivolta от 60-те години на миналия век е автомобил тип Grand Touring Coupe, отличаващ се с красив дизайн на Bertone и задвижван от 5,4-литров V8 мотор, зает от Chevrolet Corvette.

Сега в Zagato предлагат своята модерна интерпретация на класиката, като вицепрезидентът на компанията, който отговаря за дизйна Норихико Харада прогнозира, че един ден автомобилът може и да се появи в реалния свят.

От Zagato търсят клиенти, чийто поръчки да осигурят една скромна производствена серия на IsoRivolta Vision Gran Turismo – от 3 до 5 бройки.

Подобно на оригинала, и тук задвижването е поверено на мотор, идващ от Corvette, само че сега става въпрос за 6,2-литров V8, който има две турбини и е доработен от Callaway, което му е осигурило 997 конски сили. 10-степенният автоматик ускорява колата от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди, а максималната скорост е 365 км/ч.

Каква е цената обаче, за която от Zagato преговарят с потенциалните си клиенти, е трудно да се каже.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт