728 x 90

Наследник на Honda S2000? Може би…

Наследник на Honda S2000? Може би…

На провеждащия се в момента салон в Токио, Такахиро Хачиго, бос на Honda, призна, че в компанията е обсъждана възможността за възраждане на спортния автомобил S2000, но все още не е взето финално решение по въпроса. Причината за това е, че японците не са убедени изцяло в необходимостта от пускане на такава машина, тъй като

На провеждащия се в момента салон в Токио, Такахиро Хачиго, бос на Honda, призна, че в компанията е обсъждана възможността за възраждане на спортния автомобил S2000, но все още не е взето финално решение по въпроса.

Причината за това е, че японците не са убедени изцяло в необходимостта от пускане на такава машина, тъй като пазарът на компактни роудстъри не е много широк.

Все пак, ако се стигне до зелена светлина, Хачиго коментира, Honda разполага с всички необходими технологии, за да направи подобаващ наследник на един от най-обичаните си модели от близкото минало, който беше спрян през 2009 г.

Различни източници сочат, че Honda може да използва нов 2.0-литров турбо агрегат, който да генерира над 320 к.с. в новия S2000. Дали и кога обаче ще видим такъв модел, засега не е ясно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт