728 x 90

Патентни скици загатват за първия SUV на Lotus

Патентни скици загатват за първия SUV на Lotus

Lotus заговори за възможността да лансира първия си високопроходим автомобил още през 2015 г., като тогава намеренията на бранда бяха все още неясни. Във времето от тогава досега стана ясно, че марката наистина се нуждае от подобно возило, тъй като общото й финансово състояние не е много добро, а точно SUV сегментът се продава най-добре

Lotus заговори за възможността да лансира първия си високопроходим автомобил още през 2015 г., като тогава намеренията на бранда бяха все още неясни.

Във времето от тогава досега стана ясно, че марката наистина се нуждае от подобно возило, тъй като общото й финансово състояние не е много добро, а точно SUV сегментът се продава най-добре в наши дни.

Сега, вече като част от китайската компания Geely, Lotus разполага с много повече технологии, които съществено ще улеснят работата по чисто нов модел, какъвто би бил джипът на марката.

Първи патентни изображения, открити от китайски медии, показват, че в Lotus вече имат идея как ще изглежда машината. Дизайнът ще е доста свеж, а размерите ще поставят джипката в класа на Porsche Macan.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт