728 x 90

Tesla търси нов доставчик на батерии?

    От 2008 година насам японският гигант Panasonic е единственият доставчик на батерии за Tesla, но в близко бъдеще това може да се промени. Плановете на американската компания предвиждат производството на 500 000 броя от новия Model 3, но е факт, че производството се бави, като от компанията не искат да кажат каква е причината за

    От 2008 година насам японският гигант Panasonic е единственият доставчик на батерии за Tesla, но в близко бъдеще това може да се промени. Плановете на американската компания предвиждат производството на 500 000 броя от новия Model 3, но е факт, че производството се бави, като от компанията не искат да кажат каква е причината за това.

    В момента Tesla и Panasonic строят уникалната Гигафабрика, но до завършването й остават години. И досега не е имало проблеми с недостиг на батерии от Panasonic, но може би точно това е причината за забавянето на производството на Model 3?

    През третото тримесечие Tesla произведе 260 броя Model 3, а плановете бяха за над 1600 бройки.

    И докато анализаторите се чудеха какви точно са проблемите в Tesla, вестник The Korea Herald обяви за много интересна визита на шефове на компанията в Южна Корея.

    „Представители на централата на Tesla са посетили Корея по-рано този месец, за да се срещнат с някои от шефовете на Samsung SDI и LG Chem, като темата на разговорите им са били литиево-йонни батерии за електромобили и качественият контрол, които корейските марки упражняват върху производството си”, се казва в материала на изданието.

    Все още обаче няма сделка с някой от новите партньори на Tesla, а няма и информация, че такава се подготвя.

    LG Chem доставя батериите за Chevrolet Bolt и в миналото доставяше батерии за част от производството на Tesla Roadster. Samsung SDI пък работи с енергийното звено на Tesla, където се развиват проектите Powerwalls и Powerpacks, така че американската компания вече има директни връзки с двете фирми.

    Спекулациите толкова бързо набраха скорост, че се наложи Илон Мъск да ги опровергава.

    „Tesla работи ексклузивно с Panasonic за батериите на Model 3. Всички статии, които твърдят нещо различно от това, не отговарят на истината”, написа Мъск в Twitter.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт