728 x 90

Вече тестват новата лимузина на Путин (видео)

Журналистите от autoreview. ru са успели да заснемат на полигона на НАМИ (Националния научно-изследователски автомобилен институт) как се тества новата лимузина на президента на Русия Владимир Путин и кортежа му. Освен върху луксозния седан, руснаците работят и върху представителна лимузина с размери на Rolls-Royce, миниван и кросоувър. Тестваната във видеото кола е с V8 бензинов

Журналистите от autoreview. ru са успели да заснемат на полигона на НАМИ (Националния научно-изследователски автомобилен институт) как се тества новата лимузина на президента на Русия Владимир Путин и кортежа му. Освен върху луксозния седан, руснаците работят и върху представителна лимузина с размери на Rolls-Royce, миниван и кросоувър.

Тестваната във видеото кола е с V8 бензинов двигател с мощност 650 к.с. Моторът работи с 9-степенна автоматична трансмисия. За президенската лимузина е предвиден V12 агрегат с 850 к.с., а за спомагателните коли от проекта "Кортеж" – 2-литров мотор с 4 цилиндъра с 250 к.с.

Очаква се, че автомобилите от "Кортеж" ще се пускат под марката Aurus (получен от смесица от думите Aurum – злато, и Russia). Първите автомобили на руския елит ще са готови до края на годината. Серийното производство ще се осъществява в предприятията Sollers.

Колите обаче ще бъдат пазени в тайна чак до май 2018 г., когато ще бъдат показани за първи път по време на поредното встъпване в длъжност на руския президент. Проектът "Кортеж" включва лимузина, по-малък седан, микробус и всъдеход за охраната. Инвестицията се очаква да струва на Русия около 10 млрд. рубли или приблизително около 250 млн. лева.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт