728 x 90

828 конски сили от Gemballa за Porsche 911 Turbo

828 конски сили от Gemballa за Porsche 911 Turbo

Германското тунинг ателие Gemballa подготви концептуален автомобил, изграден на базата на Porsche 911 Turbo – GT Concept, който ще дебютира на изложението SEMA. Промените са в аеродинамиката на колата и мощността на двигателя, която вече е 828 конски сили. Серийният 3,8-литров боксер с две турбини с мощност 540 конски сили е получил нова система за

Германското тунинг ателие Gemballa подготви концептуален автомобил, изграден на базата на Porsche 911 Turbo – GT Concept, който ще дебютира на изложението SEMA. Промените са в аеродинамиката на колата и мощността на двигателя, която вече е 828 конски сили.

Серийният 3,8-литров боксер с две турбини с мощност 540 конски сили е получил нова система за подаване на горивото, глава на цилиндрите, клапани и въздушен филтър плюс нови турбини и сериозно пренастроен електронен блок, който управлява работата на мотора.

Динамиката на автомобила също е променена – 911 Turbo се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а GT Concept – за 2,4 секунди.

Що се отнася до аеродинамиката, тук новите елементи също не са малко. Колата е получила нови предна и задна брони, дифузьор, задно крило и допълнителни „раздувки” на задните калници, като всички нови елементи са изработени от въглеродни влакна.

Джантите са 21-инчови, изработени от олекотени сплави, а карбон-керамичните спирачки са с апарати с 6 и 4 бутала отпред и отзад.

На практика GT Concept се явява следващата стъпка в развитието на тунинг програмата на Gemballa за 911 Turbo. Тя предвижда увеличаването на мощността на двигателя с 280 конски сили до 820, а въртящият момент нараства с 290 Nm до 950. Сходни са и промените в аеродинамичния пакет на автомобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт