728 x 90

Subaru произведе последните WRX STI?

Subaru произведе последните WRX STI?

Subaru представи последната производствена серия на седана WRX STI, като става въпрос за едва 150 коли, предназначени само за пазара във Великобритания, където марката се радва на изключителна популярност и уважение. Версията Final Edition получава всички допълнения, които бяха представени през януари за автомобилите, предназначени за САЩ. Тук става въпрос за електронно управление на централния

Subaru представи последната производствена серия на седана WRX STI, като става въпрос за едва 150 коли, предназначени само за пазара във Великобритания, където марката се радва на изключителна популярност и уважение.

Версията Final Edition получава всички допълнения, които бяха представени през януари за автомобилите, предназначени за САЩ. Тук става въпрос за електронно управление на централния диференциал, 19-инчови джанти, обновена предна броня, спирачки Brembo с жълти на цвят спирачни апарати и добавяне на черен мат по отделни елементи в интериора.

И естествено, на всеки автомобил има надпис Final Edition. Цената на всеки един такъв автомобил във Великобритания е 33 995 лири.

По-интересен е обаче въпросът дали в Subaru няма отново да сменят концепцията за модела WRX STI, който има култов статут, свързан с рали успехите на марката още от края на миналия век.

„С лансирането на нов модел, също така и с инвестициите в нова платформа и двигатели, дойде подходящото време за това да позволим на наследника на WRX STI да даде своя принос в бъдещите ни разработки, вместо да запазваме настоящото състояние”, написаха от PR отдела на Subaru на страницата на компанията, което вкара в размисъл феновете на WRX STI.

Все още обаче не е ясно дали Subaru планира за прекрати окончателно производството на спортния седан.

Subaru WRX STI, който се прости с моделното означение Impreza, се предлага с 2,5-литров турбо мотор с мощност 300 конски сили и 407 Nm въртящ момент. Моторът работи с 6-степенна механична предавателна кутия.

Максималната му скорост е 250 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч е 5,2 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт