728 x 90

Opel реже модели, ще прави електромобили за PSA

    Стратегическият план на PSA за развитието на Opel ще бъде представен в четвъртък, но подробности от него вече изтекоха в някои медии. Германският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung твърди, че в основата на плана ще заложи идеята, че моделите на Opel трябва да бъдат намалени, за да присъства компанията само в сегментите, където постига голяма печалба

    Стратегическият план на PSA за развитието на Opel ще бъде представен в четвъртък, но подробности от него вече изтекоха в някои медии. Германският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung твърди, че в основата на плана ще заложи идеята, че моделите на Opel трябва да бъдат намалени, за да присъства компанията само в сегментите, където постига голяма печалба от продажбата на коли. Другият акцент ще е развитието на електромобили, които Opel ще създава за PSA Group.

    PSA Group купи европейското подразделение на GM тази година, като сделката стана факт през август, а сега Opel ще синхронизира с французите закупуването си на материали, компоненти и т.н, за да може да се реализират сериозни икономии от мащаб в тази дейност.

    И четвъртата промяна за Opel ще е излизането на марката на пазари, които бях табу докато тя беше част от GM.

    Планът за развитие на Opel и Vauxhall ще бъде представен от главния изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер в четвъртък, а на пресконференцията ще присъства и големият бос на PSA Карлос Таварес.

    Другите промени в Opel ще засегнат техническия център на марката в Рюселхайм, който ще поеме и електрификацията на всички модели на PSA. Новите собственици ще очакват и сериозно намаление на разходите за труд в Opel, както и намаляване на продажбите с големи отстъпки и регистрирането на автомобили от компанията, които да осигуряват добри нива на продажби.

    Всички бъдещи модели на Opel ще са базирани на технологии на PSA, като ще използват платформи, двигатели и трансмисии на френския гигант.

    Интересното е, че планът за преструктуриране на Opel е много близък до рецептата, с която Таварес излекува PSA преди време, когато френската компания беше пред фалита след години наред работа на загуба.

    Целта е през 2019 Opel да излезе на нула, а през 2020 година да постигне 2% оперативна печалба, според информацията на изданието за плана, който ще бъде представен в четвъртък.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт