728 x 90

Maserati тества Levante с V8 мотор от Ferrari

Maserati тества Levante с V8 мотор от Ferrari

Ако ви се е струвало странно, че в Maserati като че ли не искат да противопоставят SUV модела си Levante на Porsche Cayenne Turbo, т.е да предложат много по-мощен и спортен модел на пазара, то това скоро ще се промени. На тестове в Италия беше заловен Levante, оборудван с 3,8-литров V8 мотор с две турбини,

Ако ви се е струвало странно, че в Maserati като че ли не искат да противопоставят SUV модела си Levante на Porsche Cayenne Turbo, т.е да предложат много по-мощен и спортен модел на пазара, то това скоро ще се промени.

На тестове в Италия беше заловен Levante, оборудван с 3,8-литров V8 мотор с две турбини, който идва от Ferrari, а вече се използва при Maserati Quattroporte GTS.

На борда на Quattroporte GTS двигателят е с мощност 530 конски сили, но все още няма информация дали това ще остане така и за Levante, който се предлага ексклузивно с V6 мотори. Като се има предвид близките родствени връзки, поне що се отнася до използваните платформи, между Levante и седаните Quattroporte и Ghibli, то не би трябвало да очакваме сериозни проблеми при преместването на по-големия двигател под предния капак на италианския SUV.

Естествено, Levante V8 ще засили позициите на Maserati в малкия, но интересен сегмент на скъпите луксозни и спортни SUV модели, но конкуренцията там е повече от сериозна: вече споменатият Cayenne Turbo, BMW X5 M, Mercedes-AMG GLE 63 S и т.н.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт