728 x 90

Ще има нова Волга за 120 000 долара! (видео)

Ще има нова Волга за 120 000 долара! (видео)

GAZ подготвя нова серийна версия на концептуалния модел Volga 5000 GL. Очаква се тази Волга да отбележи началото на нова ера в руската автомобилна индустрия. Подобрената версия на колата трябва да запълни свободното пространство на пазара и да осигури на пътниците световно ниво на надеждност, безопасност и комфорт. Досега не е обявено на коя платформа

GAZ подготвя нова серийна версия на концептуалния модел Volga 5000 GL. Очаква се тази Волга да отбележи началото на нова ера в руската автомобилна индустрия. Подобрената версия на колата трябва да запълни свободното пространство на пазара и да осигури на пътниците световно ниво на надеждност, безопасност и комфорт. Досега не е обявено на коя платформа ще се основава наследникът на легендарната Волга. Някои източници твърдят, че шасито ще е на друг производител.

Първата информаця за бъдещия нов модел Волга 5000 GL се появи още преди пет години и то на официалния сайт на ГАЗ. След това бяха пуснати още две версии на прототипа.

Серийният вариант на Волга 5000 GL ще е 4х4 с 3.2-литров бензинов двигател с мощност 296 конски сили и 6-степенна скоростна кутия. Като дизайн руската машина ще прилича на електрическия Chevrolet Volt.

Според руски медии обаче цената на представителния седан ще е около 120 000 долара. Предвидено е да има и версия хибрид.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт