728 x 90

Volvo XC40 предпремиерно в София

Броени дни след премиерата на Volvo XC40 в Милано, вносителят на Volvo Мото-Пфое показа компактния SUV и в България. Автомобилът се появява предпремиерно в мол „Сердика” в София, където ще стои до края на седмицата. XC40 е третият SUV на шведската компания, като той идва след лансирането на по-големите XC90 и XC60 и е първият

Броени дни след премиерата на Volvo XC40 в Милано, вносителят на Volvo Мото-Пфое показа компактния SUV и в България. Автомобилът се появява предпремиерно в мол „Сердика” в София, където ще стои до края на седмицата.

XC40 е третият SUV на шведската компания, като той идва след лансирането на по-големите XC90 и XC60 и е първият модел, изграден върху новата модулна платформа на марката CMA, която ще се използва за всички модели от Серия 40.

XC40 ще излезе на българския пазар с два 2-литрови 4-цилиндрови двигателя – дизеловата версия D4 (190 конски сили) и в бензинов вариант Т5 (250 конски сили), като по-късно ще се появят версиите с хибридно и изцяло електрическо задвижване. И с двата двигателя кросоувърът ще се предлага със задвижване 4х4.

Цената на XC40 у нас стартира от 70 000 лева.

Макар и да е най-малкият член на SUV фамилията на Volvo, XC40 ще излезе на пазара със същите системи за безопасност и електронни помощници на водача, каквито има на борда на XC60 и XC90.

За появата на XC40 у нас, Мото-Пфое организира игра за тези, които са си направили селфи с новия модел, а голямата награда е екскурзия за двама до европейската модна столица Милано.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт