728 x 90

Opel подсказва за 7-местен хибриден SUV

Opel подсказва за 7-местен хибриден SUV

Opel подсказа за нов SUV модел, който ще влезе в производство до две години и ще е със 7 места и хибридно задвижване. Главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лохшелер потвърди, че моделът ще се сглобява при представянето на плана PACE, който маркира развитието на марката при новия собственик PSA. Концептът, базиран на платформата EMP2

Opel подсказа за нов SUV модел, който ще влезе в производство до две години и ще е със 7 места и хибридно задвижване.

Главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лохшелер потвърди, че моделът ще се сглобява при представянето на плана PACE, който маркира развитието на марката при новия собственик PSA.

Концептът, базиран на платформата EMP2 на PSA, най-вероятно ще бъде показан в Женева в началото на следващата година, а серийната версия ще се произвежда в завода на Opel в Айденах.

Лохшелер не даде повече подробности за новия модел, но потвърди, че той ще има електрифицирана версия.

Новият SUV ще смени минивана Zafira Tourer, чието производство е пред прекратяване, а моделите на Opel ще преминат на платформите на PSA EMP1 и EMP2.

Освен това, от Opel потвърдиха, че наследникът на Mokka също ще се произвежда в Айзенах от 2019 година, а в Рюселхайм ще се сглобява по-голям SUV, като това трябва да стартира също преди края на десетилетието.

Големият шеф на PSA Карлос Таварес иска Opel максимално бързо да приключи производството на Insignia, въпреки че новото поколение на модела излезе на пазара едва тази година. Но пък така Opel ще спре да плаща лиценз на GM за използването на платформата, върху която е изграден Insignia.

Но Insignia няма да изчезне, просто моделът ще мине на платформа на PSA и е възможно автомобилът да бъде насочен към развиващите се пазари като Китай.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт