728 x 90

3,5 милиона долара за кабрио версията на Bentley Mulsanne

3,5 милиона долара за кабрио версията на Bentley Mulsanne

В шоурума на най-големия дилър на Bentley в Дубай се появи единственият засега кабрио версия на Bentley Mulsanne, която носи името Grand Convertible. Създаването на кабриолета е дело на подразделението Mulliner, което е специализирано в изпълнението на индивидуални поръчки. Прототипът, предшестващ серийната версия беше показан на изложението в Лос Анжелис още през 2014 година, но

В шоурума на най-големия дилър на Bentley в Дубай се появи единственият засега кабрио версия на Bentley Mulsanne, която носи името Grand Convertible.

Създаването на кабриолета е дело на подразделението Mulliner, което е специализирано в изпълнението на индивидуални поръчки.

Прототипът, предшестващ серийната версия беше показан на изложението в Лос Анжелис още през 2014 година, но той беше базиран на версията на Mulsanne преди фейслифта, който претърпя модела.

Производствената серия на Grand Convertible ще е от 19 коли, като всички те са посветени на 100-годишния юбилей на Bentley, който се пада през 2019 година. Цената на всеки един от тези кабриолети е 3,5 милиона долара.

Кабриолетът е създаден на базата на седана Mulsanne Speed, но е шасито му е скъсено с 10 сантиметра. Задвижването е поверено на 6,75-литров V12 с 537 конски сили и 1100 Nm въртящ момент.

Все още компанията не е обявила динамичните показатели на кабриолета, но със същия мотор Mulsanne Speed се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди и има максимална скорост 305 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт