728 x 90

Спират Subaru WRX STI за Европа догодина

Немското подразделение на Subaru потвърди, че производството на WRX STI за европейския пазар ще приключи през следващата година. Така, след 17 години на пазара, спортното возило ще остане в историята, поне засега. Една от основните причини, които Subaru посочва за трудното решение, са все по-стриктните емисионни стандарти, които Европейската комисия налага.  "WRX STI има дълги

Немското подразделение на Subaru потвърди, че производството на WRX STI за европейския пазар ще приключи през следващата година. Така, след 17 години на пазара, спортното возило ще остане в историята, поне засега.

Една от основните причини, които Subaru посочва за трудното решение, са все по-стриктните емисионни стандарти, които Европейската комисия налага. 

"WRX STI има дълги и славна история в моторните спортове и се радва на относително малка, но много лоялна фен база," коментира Кристиан Аменда, директор на Subaru Германия. "Все по-драстичните емисионни стандарти правят съществуването на такъв класически атлет на практика невъзможно, което обяснява решението на производителя."

Самото производство ще бъде прекратено в началото на лятото догодина, но продажбите ще продължат до края на годината. Предвижда се колата да получи специална версия, която да отбележи края на жизнения й цикъл, но подробности за това все още липсват.

През следващите няколко години Subaru ще продължи да предлага WRX STI на различни пазари, докато най-накрая не пенсионира сегашното поколение изцяло. Предвижда се наследникът на спортната машина да получи хибридна сила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт