728 x 90

Вече има обяснение за новата физиономия на Aston Martin Vantage

Вече има обяснение за новата физиономия на Aston Martin Vantage

Новият Vantage изненада феновете на Aston Martin с радикалната промяна в дизайна на британските спортни автомобили, която обаче се вписва в съвременните тенденции, уточняват от марката. Акцентите са в оформлението на радиаторната решетка, неочакваните за марката цветове, в които да се поръчва колата и агресивният дифузьор под задната броня. Зад промените обаче стои интересна логика,

Новият Vantage изненада феновете на Aston Martin с радикалната промяна в дизайна на британските спортни автомобили, която обаче се вписва в съвременните тенденции, уточняват от марката. Акцентите са в оформлението на радиаторната решетка, неочакваните за марката цветове, в които да се поръчва колата и агресивният дифузьор под задната броня.

Зад промените обаче стои интересна логика, с която е трудно да не се съгласиш.

„Вече ми писна постоянно да чувам, че всички модели на Aston Martin си приличат – обясни вицепрезидентът и главен дизайнер на компанията Марек Райхман. – В предишните периоди компанията е подхождала по-консервативно към промените в дизайна. Но появата на One-77 и Vantage Zagato беше глътка свеж въздух за нас, тъй като те бяха нещо съвсем ново.

„Това е и целта на новия Vantage – той е свеж и напълно нов. Единствените общи елементи с неговия предшественик са дръжките на вратите.”

Райхман потвърди, че отчасти новият дизайн е бил вдъхновен от желанията на клиентите. В компанията са наясно, че новият Vantage може да отмъкне клиенти от DB11, но истината е, че се надяват, че новият им модел ще привлече купувачи, които иначе биха се спрели на Porsche 911.

Vantage излиза на пазара с напълно нов 4-литров V8 двигател с две турбини, който има мощност 503 конски сили и с него колата ускорява от 0 до 96 км/ч за 3,6 секунди. Максималната скорост е 313 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт