728 x 90

Aston Martin DBX ще е много по-различен от Vantage

Aston Martin DBX ще е много по-различен от Vantage

Aston Martin все още принадлежи към постоянно свиващата се група на автомобилни производители, които нямат SUV модел в гамата си. Това обаче предстои да се промени в следващите години и ще стане по един изключително интересен начин. През март 2015 година се появи концептът DBX, а дизайнерите на марката са категорични, че серийната версия на

Aston Martin все още принадлежи към постоянно свиващата се група на автомобилни производители, които нямат SUV модел в гамата си. Това обаче предстои да се промени в следващите години и ще стане по един изключително интересен начин.

През март 2015 година се появи концептът DBX, а дизайнерите на марката са категорични, че серийната версия на кросоувъра няма да има много общо с DB11 или с новия Vantage, показан тази седмица.

Вицепрезидентът на компанията и директор по дизайна Марек Райхман обясни, че „DBX няма да прилича на нито един друг модел на Aston Martin” и не пропусна да жилне съперниците на компанията на този фронт.

„Платформата, върху която е качен DBX си е наша, така че ще се получи по-различен автомобил – обясни Райхман. – Това няма да е Audi Q7 с физиономия на Bentley или Volkswagen с физиономия на Porsche. Знаете, че Cayenne излезе на пазара като модел на Porsche, но развитието му започна като модел на VW.”

DBX трябва да излезе на пазара в края на 2019 или началото на 2020 година, а гамата му двигатели най-вероятно ще включва новия 4-литров мотор, идващ от AMG, както и 5,2-литровият V12 на Aston Martin, като и двата случая става въпрос за двигатели с по две турбини.

Естествено, DBX ще има и електрическа версия, и то не защото концептът беше представен като електрическо возило, а защото компанията иска да присъства и на този пазар.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт