728 x 90

Идва следващият Hyundai Veloster

Hyundai е все по-близо до това да представи второто поколение на спортния модел Veloster, като най-вероятно това ще се случи на изложението в Детройт в началото на следващата година. Компанията публикува в Южна Корея няколко снимки на прототипи на новия Veloster, от които става ясно, че асиметричното разположение на вратите при интересния модел е запазено

Hyundai е все по-близо до това да представи второто поколение на спортния модел Veloster, като най-вероятно това ще се случи на изложението в Детройт в началото на следващата година.

Компанията публикува в Южна Корея няколко снимки на прототипи на новия Veloster, от които става ясно, че асиметричното разположение на вратите при интересния модел е запазено – моделът отново ще е с три врати.

Пропорциите и силуетът на новия Veloster не се различават особено от тези на предшественика му, но сега дизайнерите явно са търсили още по-спортно излъчване.

Много е вероятно Veloster да се сдобие с по-мощна и бърза версия Turbo, която ще бъде позиционирана между „обикновения” модел на марката и бъдещата топ версия с означението N.

Точно на Veloster Turbo са снимките, направени на пистата „Айндже” в Южна Корея, като се очаква той отново да получи 1,6-литров бензинов турбо мотор с мощност 200 или малко повече конски сили.

Двигателят ще задвижва предните колела чрез механична 6-степенна трансмисия, а като опция ще се предлага и 7-степенен автоматик с два съединителя.

Що се отнася до базовата версия на новия Veloster, поне за Щатите, автомобилът ще получи 2-литров атмосферен мотор с 161 конски сили, вече познат от Elantra GT.

Когато се появи Veloster N, то е почти сигурно, че той ще заеме задвижването от i30 N – 2-литров турбиниран бензинов мотор с впечатляващите 271 конски сили и ще се отличава с много по-агресивен дизайн.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт