728 x 90

Lotus иска да преследва марки като Ferrari и Porsche

Lotus иска да преследва марки като Ferrari и Porsche

Със свежите китайски пари от новия си собственик Geely, Lotus иска да инвестира сериозно в бъдещето си и да се превърне в един от най-силните екзотични брандове на планетата. Президентът на новата фирма-майка, Ан Конг, коментира пред Autocar, че в миналото британците са били на равно с марки като Ferrari и Porsche. Новата мисия ще

Със свежите китайски пари от новия си собственик Geely, Lotus иска да инвестира сериозно в бъдещето си и да се превърне в един от най-силните екзотични брандове на планетата.

Президентът на новата фирма-майка, Ан Конг, коментира пред Autocar, че в миналото британците са били на равно с марки като Ferrari и Porsche. Новата мисия ще бъде изравняване именно с именитите производители от Италия и Германия.

Важна част от реструктурирането на бранда ще играе бъдещият нов SUV модел, който обаче все още не е потвърден за серийно производство. В момента се преценяват различни идеи, като не е изключена възможността той да се базира на платформата на Volvo XC40, тъй като шведите също са част от групата на Geely.

Сделката между Geely и Lotus беше финализирана през септември тази година. Повечето специалисти прогнозират, че британците ще продължат да взимат решения за бъдещето си самостоятелно, но ще получат финансова и технологична подкрепа от новия си китайски собственик.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт