728 x 90

Днес показват Urus – джипката на Lamborghini! (live stream)

    До премиерата на втория високопроходим автомобил в историята на Lamborghini остават броени часове. С ускорението си от място до 100 км/ч за 3.7 секунди Urus ще се превърне в най-бързия сериен SUV на планетата. По-интересното е, че това са данни, които производителят разпространява, но предварителни журналистически тестове показват дори по-впечатляващи цифри – британски колега е

    До премиерата на втория високопроходим автомобил в историята на Lamborghini остават броени часове. С ускорението си от място до 100 км/ч за 3.7 секунди Urus ще се превърне в най-бързия сериен SUV на планетата.

    По-интересното е, че това са данни, които производителят разпространява, но предварителни журналистически тестове показват дори по-впечатляващи цифри – британски колега е успял да вдигне 100 км/ч за едва 3.34 секунди! Максималната скорост ще бъде над 300 км/ч, което е доста сериозно постижение имайки предвид високото окачване на колата, както и теглото от над два тона.

    Двигателят ще работи заедно с автоматична трансмисия дело на ZF, която ще изпраща стандартно мощността до всички четири колела. Няколко режима на движение ще позволяват избирането на най-подходящите реакции на 4х4 системата в зависимост от пътните условия.

    Имената на режимите на задвижване в супер автомобилите трябва хем да ужасяват, хем да възбуждат хората зад волана. Обикновено те означават, че колите с мотори V8, V10 или V12 са готови да се пуснат на пистата.

    Случаят с кросоувъра Lamborghini Urus при режима SABBIA обаче не е такъв – той е предназначен за движение на пясък. Това не е първият голям луксозен SUV, който ще се движи по дюните – братовчедът на бъдещото ламборгини Bentley Bentayga също се справя добре в Близкия Изток. Както и Range Rover.

    Освен Sabbia, Urus има и режими на шофиране Strada, Sport, Corsa, Terra и Neve. Последните два се превеждат като земя и сняг. Lamborghini Urus ще разполага в началото на производството, което стартира след броени месеци, с 4-литров бензинов двигател с мощност 650 коня.

    Още следващата година ще излезе и хибридна версия. В началото ще бъдат пуснати хиляда бройки от италианската луксозна джипка, а после още 3500.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт