728 x 90

Официално: Lamborghini Urus с 650 к.с. е първият супер SUV (видео)

Официално: Lamborghini Urus с 650 к.с. е първият супер SUV (видео)

Ламборгини представи серийния вариант на кросоувъра Urus, който италианският автомобилен производител определи като първият с света представител в сегмента супер SUV. Премиерата на джипката се състоя на специално събитие в централата на Lamborghini в Сант-Агата-Болонезе. В основата на кросоувъра лежи олекотено шаси с многоканално окачване е алуминиево тяло. Общата дължина на Lamborghini Urus е 5112

Ламборгини представи серийния вариант на кросоувъра Urus, който италианският автомобилен производител определи като първият с света представител в сегмента супер SUV. Премиерата на джипката се състоя на специално събитие в централата на Lamborghini в Сант-Агата-Болонезе.

В основата на кросоувъра лежи олекотено шаси с многоканално окачване е алуминиево тяло. Общата дължина на Lamborghini Urus е 5112 мм, широчината – 2016 мм, а височината – 1638 мм.

Размерът на колесната база е 3003 милиметра. Обемът на багажното отделение е 616 литра, а при сгънат заден ред седалки той се увеличава до 1596 литра.

Теглото на колата е 2200 килограма. В зависимост от настройките на адаптивното пневматично окачване, просветът на пътя може да варира от 158 до 248 милиметра.

Кросоувърът е оборудван с нов четирилитров бензинов V8 двигател с две турбини. Моторът на Lamborghini Urus работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия и притежава мощност 650 к.с. и 850 Нм въртящ момент в диапазона 2250-4500 об./мин.

Lamborghini Urus ускорява от място до 100 км/ч за 3.6 секунди, а максималната му скорост е 305 км/ч. За сравнение, бензиновата версия на кросоувър Bentley Bentayga с шестлитров двигател W12 с 608 коня взима първите "сто" за 4.1 секунди, а максималната му скорост е 301 км/ч.

Кросоувърът Lamborghini Urus при режим SABBIA е предназначен за движение върху на пясък. Това не е първият голям луксозен SUV, който ще се движи по дюните – братовчедът на бъдещото ламборгини Bentley Bentayga също се справя добре в Близкия Изток. Както и Range Rover.

Освен Sabbia, Urus има и режими на шофиране Strada, Sport, Corsa, Terra и Neve. Последните два се превеждат като земя и сняг.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт