728 x 90

Само 500 бройки Polestar 1 на година?

Само 500 бройки Polestar 1 на година?

Volvo вече отдели Polestar като самостоятелна марка за електрически и мощни спортни модели, а компанията показа Polestar 1 – plug-in хибрид с удължен пробег, чието производство ще започне в средата на 2019 година. Специалистите от Polestar имат милиони почитатели в цял свят, търсенето на създаваните от тях версии на моделите на Volvo е много сериозно

Volvo вече отдели Polestar като самостоятелна марка за електрически и мощни спортни модели, а компанията показа Polestar 1 – plug-in хибрид с удължен пробег, чието производство ще започне в средата на 2019 година.

Специалистите от Polestar имат милиони почитатели в цял свят, търсенето на създаваните от тях версии на моделите на Volvo е много сериозно въпреки високите им цени, а Polestar 1 няма да помогне кой знае колко за задоволяване на търсенето.

Предполага се, че годишното производство на хибридното купе ще се ограничи едва до 500 бройки, като причината за това е изключително сложната конструкция на автомобила.

Спортното купе ще е с купе от фиброкарбон, което трябва да бъде монтирано на късата версия на стоманената платформа, използвана при седана Volvo S90. Polestar 1 ще се сглобява в новата фабрика на компанията, която се строи в Ченду, Китай.

Мощността на Polestar 1 ще е 600 конски сили и ограничените бройки на първия модел едва ли ще изведат новата компания веднага на печалба, но от Geely вече намекнаха, че не очакват бързо връщане на инвестициите. Нещата обаче ще се променят сериозно с лансирането на Polestar 2 – изцяло електрически седан, който ще е пряк пазарен съперник на Tesla Model 3.

Първоначално Polestar ще предлага първия си модел в система за споделено ползване срещу месечна такса, а по-късно се очаква да започнат и традиционните продажби на хибрида, като се очаква цената му да започне от 150 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт